• BEEVITAL HIVECLEAN 500m

BEEVITAL HIVECLEAN 500m

Šifra artikla: 022279
Jedinica mjere: Kom
Cijena dostupna na upit

Opis artikla

Bee vital hive clean je dodatak prihrani pčela.Neki od osnovnih sastojaka su: voda,saharoza, limunska kiselina, oksalna kiselina, ekstrakt propolisa, eterična ulja... pomoću Bee vital hive clean-a pčele drže svoje košnice čistima, pčelinjak se regenerira na prirodan način i daje med najveće kvalitete. Do toga dolazi jer Bee vital hive clean aktivira prirodni način čiščenja kod pčela.Bitno je napomenuti da su istraživanja pokazala da u medu nema nikakvih rezidua.

Djelovanje:
Kroz apliciranje Bee vital hive clean-a hvataju se i mikroskopski najmanje kapljice na dlačice pčela. Zbog socijalnog kontakta i poriva čiščenja kod pčela raspoređuje se ravnomjerno na sve ostale pčele i uzrokuje da se stanice kroz trenutn oaktivirane pčele temeljito pročiste od odumrlih larvi. Ta i sva ostala strana tijela, kao i čestice nečistoće se odmah odstranjuju iz košnice zbog pojačanog poriva čiščenja kod pčela . Kod primjerene upotrbe nema štetnih djelovanja na pčele, leglo i maticu jer se ne radi ni o otrovu niti o lijeku.

Pravilan trenutak za tretman:
Za tretiranje je bitno izvršiti kontrolu dnevnog prirodnog pada varoe.O tome ovisi koji tretman treba primjeniti.Ukoliko je dnevni prirodni pad varoe manji od 30 po košnici ne treba pristupati intezivnom tretiranju.Dovoljna je jedna aplikacija Bee vital hive clean-a. Ako je dnevni prirodni pad varoe veći od 30 po košnici pristupa se intenzivnom tretiranju.Intenzivno tretiranje sastoji se od tri aplikacije u razmaku od 6 dana. Tretmani se vrše u tri perioda.Prvi period je u proljeće kad počne unos peluda i razvoj društva. Drugi period je krajem srpnja ili početkom kolovoza nakon vrcanja i treći je u studenom ili prosincu.Tada treba uzeti u obzir da je dovoljna samo jedna aplikacija ukoliko u košnici nema legla.

Kako tretirati:
Bee vital hive clean dobiva se pakiran u boce od 0,5 litara ili u stickovima od 18 ml. Jedan stick je predviđen za jednu aplikaciju po košnici. Potrošnja Bee vital hive clean-a je 10-20 ml za jednu aplikaciju po košnici.Potrošnja ovisi o jakosti društva. Aplikacija se vrši tako da pošpricamo zaposjednute ulice u plodištu sa 10-20 ml Bee vital hive clean-om. Najbolje je vršiti aplikaciju pri vanjskoj temperaturi 10-25 C dok se pčele zadržavaju oko legla jer je tada uspjeh bolji.Najprikladnije vrijeme tretiranja je ranije u jutro ili kasno popodne.
 

Ostale informacije