• KWS-ORLANDO 25MK

KWS-ORLANDO 25MK

Šifra artikla: 031867
Jedinica mjere: Kom
Cijena dostupna na upit

Opis artikla

KWS ORLANDO
Hibrid dvostruke namjene: zrno i klip
FAO 530
Vrlo stabilan u svim regijama
Izrazito visoki potencijal prinosa u dobrim uvjetima
Hibrid za proizvodnju zrna i berbu u klipu

KWS Orlando je hibrid iz sredine segmenta FAO 500 i kao takav pruža mogućnost višestruke namjene. Hibrid je prije svega namijenjen za proizvodnju zrna kombajniranjem, ali zbog pripadajućega segmenta dozrijevanja daje mogućnost pojedinim proizvođačima koji imaju potrebu za branjem u klipu. Stabljika kod ovoga hibrida je nešto niža što omogućava vrlo laganu žetvu i berbu.


Klip ovoga hibrida je položen nešto niže na stabljici što mu daje dodatnu čvrstoću i stabilnost. Formira vrlo veliki klip s uglavnom 18 redova vrlo krupnoga zrna. Tolerantnost ovoga hibrida, prvenstveno na sušu i stres u najkritičnijim fazama razvoja biljke, ali i odlična sinkroniziranost svilanja i metličanja u cvatnji, uz vrlo krupno zrno visoke mase tisuću zrna u konačnici svrstavaju KWS Orlando u CLIMACONTROL3 skupinu hibrida. Kao takav daje dodatnu sigurnost i stabilnost prinosa u sušnim i stresnim godinama s manjkom oborina.

Ovaj hibrid kreiran je u našoj regionalnoj selekcijskoj stanici u Staroj Pazovi, koju su neki od Vas imali prilike posjetiti u proteklim godinama i kao takav je predstavnik svjetske genetike selekcionirane u lokalnim uvjetima proizvodnje. KWS Orlando je u 2017. i 2018. godini u procesu priznavanja u Republici Hrvatskoj ostvario 24% veći prinos od standarda u FAO grupi 500. Zbog navedenih karakteristika i FAO segmenta hibrid će biti dostupan i na tržištu Bosne i Hercegovine.
 

Ostale informacije