• KWS-SMARAGD 25MK

KWS-SMARAGD 25MK

Šifra artikla: 031865
Jedinica mjere: Kom
Cijena dostupna na upit

Opis artikla

KWS SMARAGD
Adaptabilnost u različitim uvjetima uzgoja
FAO 350
Hibrid koji osvaja na prvu
Vrlo uniformna i čvrsta biljka
Izrazito atraktivan klip s velikim brojem zrna

Kao što mu ime govori, radi se doista o vrlo plemenitoj i izbrušenoj genetici koja će rijetko koga ostaviti ravnodušnim. KWS Smaragd je hibrid iz srednje grupe dozrijevanja FAO 300, koji se po svojim performansama i habitusu hibrida jednostavno izdiže iz toga segmenta. Ovdje se radi o hibridu koji odmah na prvu plijeni svojim izgledom i osvaja habitusom čitave biljke.


Hibrid izgleda vrlo atraktivno, kako habitusom biljke tako i uniformnošću svakoga pojedinog klipa. Stabljika kod ovoga hibrida je dosta visoka, izrazito čvrsta i stabilna, izuzetno tolerantna na polijeganje i pucanje. Klip je položen srednje visoko, ispunjen do vrha, redovito vrlo ujednačen i vrlo atraktivan zbog karakteristika koje pruža, a to su vrlo veliki broj redova zrna na klipu, osobito za ovaj FAO segment, uobičajeno 18-20 redova, vrlo lijepoga intenzivno narančastoga zrna. Zrno je nešto sitnije, dominantno zbog tako velikoga broja redova na klipu, što mu osigurava vrlo brzo otpuštanje vlage iz zrna, osobito u onim završnim fazama zriobe.

U našemu uzgojnome području KWS Smaragd je namijenjen primarno za vrlo intenzivnu proizvodnju zrna dok će u pojedinim zemljama u regiji biti vrlo atraktivan hibrid i za spremanje rane silaže. Zbog svih navedenih karakteristika hibrid je uvršten u PLUS4GRAIN skupinu hibrida.
 

Ostale informacije