• MAGNELLO I ELUMIS PEAK

MAGNELLO I ELUMIS PEAK

Šifra artikla: 100019
Jedinica mjere: Kom
Cijena dostupna na upit

Opis artikla

MAGNELLO je kombinirani fungicid namijenjen suzbijanju biljnih bolesti u ratarstvu i regulator rasta uljane repice.

ElumisPeak je herbicid za suzbijanje kompletne korovne flore u kukuruzu za zrno i silažu.


Magnello
MAGNELLO je kombinirani sistemični fungicid sa preventivnim i kurativnim djelovanjem koji se primjenjuje na: ozimoj pšenici za suzbijanje smeđe pjegavosti lista (Septoria tritici), smeđe hrđe (Puccinia recondita) i paleži klasa (Fusarium spp.); uljanoj repici za suzbijanje crne pjegavosti (Alternaria brassicae), bijele truleži (Sclerotinia sclerotiorum) i suhe truleži (Phoma lingam). MAGNELLO primjenom na uljanoj repici djeluje i kao regulator rasta biljaka.

MAGNELLO je sistemični kombinirani fungicid za zaštitu ozime pšenice i uljane repice sa preventivnim i kurativnim djelovanjem koji sadrži dvije aktivne tvari. Difenkonazol je sistemični fungicid iz skupine triazola. Biljka ga kroz zelene dijelove brzo usvaja te se u biljci dalje širi. Osim zaštitnog djelovanja na površini biljnih organa, difenkonazol pokazuje i izraženo kurativno djelovanje te zaustavlja već postojeće zaraze i sprječava daljnje širenje parazita u biljci. Tebukonazol je aktivna tvar koja djeluje sistemično kao inhibitor biosinteze sterola.

ElumisPeak
Djelatna tvar mezotrion i prosulfuron ulaze u biljku putem korijena i kroz list. Djelovanjem putem lista suzbijaju se korovi koji su prisutni na parceli, dok pri djelovanju putem korijena i putem tla (rezidualno djelovanje) sprječava se naknadni ponik korova. Djelatna tvar nikosulfuron je izrazite sistemičnosti i pripada skupini visoko aktivnih translokacijskih herbicida. Kombinacijom triju djelatnih tvari u herbicidu ElumisPeak iskazuje se vrhunsko djelovanje na jednogodišnje i višegodišnje uskolisne i širokolisne korove, uključujući sirak iz rizoma, slak, osjak i dr.
 

Ostale informacije