• NPK 12-11-18 YARAMILA COMPLEX 25/1

NPK 12-11-18 YARAMILA COMPLEX 25/1

Šifra artikla: 023449
Jedinica mjere: Kom
Cijena dostupna na upit

Opis artikla

sadrži idealnu ravnotežu dušika, u nitratnom i amonijskom obliku (start i hrana kroz duže vremensko razdoblje).
YaraMila Partner uz nitrofosfate sadrži i jednostavnu kombinaciju polifosfata i artofosfata. Ovi oblici fosfora daju veću dostupnost topivog fosfora biljci te omogućuju najvišu iskoristivost i efikasnost u širokom rasponu pH tla.
Kalij se u Yara Mila Partneru nalazi na bazi SOP, ciljano za primjenu u intenzivnim usjevima. Takav oblik kalija daje superiornu kvalitetu u usporedbi sa standardnim NPK gnojivima (na bazi MOP). YaraMila Partner je kompleksno granulirano gnojivo koje osigurava optimalnu opskrbu hranjivima, uravnoteženu u svakoj fazi i lako dostupnoj biljci. Kvalitetu usjeva osiguravaju sekundarne hranjive tvari (Mg, S) i mikroelementi (Fe, Zn, Mn) koji utječu na razvoj klorofila, fotosintezu, sintezu bjelančevina i vitamine.
Nedostatak mikroelemenata utječe na smanjenje prinosa i kvalitetu.
Karakteristike i prednosti
Granule ujednačene veličine obložene filmom od voska, nema prašine, jednostavno i precizno razbacivanje. Hranjiva u granuli su ujednačena i nisu vezana na nosač (vrlo brzo otpuštanje hranjiva, veća i bolja iskoristivost hranjiva - visok i kvalitetan prinos.
Granule Yara Mila proizvedene su na jedinstven i potpun proces (sinteza), a ne uz fizičko miješanje. Rezultat toga su granule izvrsnih kemijskih osobina i dostupnost hranjiva u različitim uvjetima tla.
Sadrži fosfor u obliku polifosfata i ortofosfata koji je dobro topiv u vodi (veća iskoristivost i djelotvornost u odnosu na druga mineralna gnojiva na tržištu).
Sadrži magnezij koji je neophodan za rast i razvoj te za ostale funkcije te sumpor koji je vrlo važan u ishrani biljke i potiče ujednačen rast i razvoj.
Primjena
Prije sjetve ili sadnje. Tijekom vegetacije jer ima izvrsnu topivost i dostupnost hranjiva.
 

Ostale informacije