• PYROVIN 1KG

PYROVIN 1KG

Šifra artikla: 011503
Jedinica mjere: Kom
Cijena dostupna na upit

Opis artikla

PYROVIN 1KG

Opis

Čisti kavijev metabisulfit

Što je Pyrovin i čemu služi?

PYROVIN je aditiv (E224) koji se dodaje masulju, moštu ili vinu, a otapanjem u vinu ili moštu razvija 50-60% svoje težine.

Dodatkom 10 g PYROVIN-a u 100 l vina podiže se nivo SO2 za približno 50 mg/l.

PYROVIN dodajemo moštu ili vinu kako bi pospješili njihovo čišćenje, a osim toga otapa polifenole, antioksidacijski djeluje na oksidacijske enzime, neznatno snizuje kiseline, antiseptički djeluje na neželjene bakterije...

PYROVIN najčešće upotrebljavamo prilikom taloženja mošta, kako bi spriječio djelovanje nepoželjnih (tzv. divljih kvasaca), prije pretakanja vina, te kod otklanjanja bolesti i mana vina.

Zašto Pyrovin?

Pyrovin je ČISTI KALIJEV METABISULFIT (čistoća približno 100 %), te je dokazano najkvalitetniji preparat takve vrste na tržištu.

Neke slične proizvode koji su po cijeni dostupniji kupcima ne odlikuje tako visok postotak čistoće, kao i kvaliteta ambalaže (tripleks folija), koja dugotrajno zadržava kvalitetu i svojstva, pa prilikom otapanja u vinu ne oslobađaju dovoljnu količinu slobodnog sumpornog dioksida (SO2) koja je potrebna za održavanje kvalitete, odnosno za čuvanje vina.

Prije dodavanja Pyrovina u vino, preporučamo odrediti potrebnu količinu, laboratorijskom analizom postojećeg sadržaja SO2 u vinu!

Originalni i legalno uvezeni Pyrovin na hrvatskom tržištu distribuira se u tripleks vrećicama od 10 g (očuvanje kvalitete i svojstava) i u aluminijskim vrećicama u pakiranju od 1 kg.
 

Ostale informacije